6 motive pentru care ai nevoie de un website

Înlocuieşte vechea carte de vizită cu o modalitate de prezentare în tendinţe, interactivă, personalizabilă şi prin care te poţi promova pe tine sau afacerea ta în cel mai profesionist mod cu putinţă! Desigur, vorbesc despre un website! Există o vorbă: dacă nu poţi fi găsit pe Internet, atunci nu exişti! 

Indiferent dacă eşti antreprenor, freelancer sau angajat, un website poate fi mai mult decât necesar! Desigur, probabil că te întrebi: ,, Dar am conturi pe atâtea reţele de socializare, de ce aş mai avea nevoie de un website?”. Este o nelămurire firească, însă prin intermediul acestui articol îţi vom expune câteva motive pentru care ai nevoie de ceva mai mult decât un simplu cont pe Facebook sau LinkedIn. 

Investiţie pe termen lung

Există o posibilitate ca în momentul de faţă să nu te aflii la nivelul la care îţi doreşti, însă ţine cont că website-ul personal va evolua o dată cu tine şi realizările tale. Prin intermediul acestuia, îţi poţi afişa cunoştinţele dintr-un anumit domeniu, îţi poţi construi brandul personal şi de ce nu, îţi poţi manifesta creativitatea. Împărtăşeşte cu diverşi oameni creaţiile tale, niciodată nu ştii cine îţi va vedea activitatea digitală! 

Poate că nu eşti foarte priceput la artă, însă îţi surprinzi adesea prietenii cu diferite curiozităţi din domenii diverse sau chiar păreri nemaintâlnite. De ce să nu exprimi toate acestea sub forma unui blog? Crează conţinut interesant şi captivant, iar oameni care să te susţină nu vor înceta să apară!

Ieşi în evidenţă

Ce spui despre un CV digital? Ceva diferit faţă de a-ţi completa profilul cu abilităţile pe care le ai şi locurile în care ai lucrat. Prezintă toate acestea în timp real, printr-un mod personalizat, care să te scoată în evidenţă! Fii diferit faţă de cei care te înconjoară! În locul enumerării joburilor anterioare, poţi adăuga imagini, videoclipuri şi chiar testimoniale. 

Control asupra imaginii tale

Într-o perioadă în care controlul asupra informaţiilor personale a devenit din ce în ce mai greu de dobândit, deţinerea unui website este vitală! Prin intermediul acestuia, poţi avea 100% control asupra datelor pe care le transmiţi! 

Fie ca te prezinţi într-un context social, aplici pentru un nou job sau te implici într-un proiect, şansele ca numele tău să fie căutat vor fi destul de mari. În cazul în care nu deţii un website, printre rezultatele căutării se vor număra conturile de pe reţelele de socializare. Sigur, oamenii îşi pot face o idee despre tine, prin intermediul pozelor şi a postărilor distribuite într-un anumite moment din viaţa ta, însă acea idee nu este 100% reprezentativă! Cu ajutorul a câtorva pagini din website, te poţi prezenta într-o formă profesionistă, asupra căreia ai un control total!

Portofoliu instant

Majoritatea oamenilor funcţionează pe bază vizuală, deci cu cât poți să arăți mai mult, cu atât mai bine. Poţi menţiona în CV că ai construit un blog care a adunat 20.000 de cititori activi, însă prin intermediul unui site, poţi trimite utilizatorii direct pe blog și să le arătați motivele pentru care este atât de atrăgător și totodată de ce diferențiază. Prezentând un portofoliu personal, cu articole pe care le-ai scris, designuri, imagini, ilustraţii, videoclipuri, picturi realizate de tine sau orice altceva, website-ul va acționa ca un portofoliu digital al activității și identității tale online.

Recrutorii te vor găsi mai uşor

Sigur, recrutorii au o bază de date cu informaţiile tale, însă asta nu înseamnă că se vor baza doar pe acele aspecte atunci când doresc să atragă candidatul ideal. Recrutorii, la fel ca şi noi ceilalţi, sunt oameni. Şi ei au acces la Google și efectuează căutări online pentru a găsi persoana potrivită. Acest lucru înseamnă că în loc să îţi studieze pozele rebele de la diferite petreceri de pe reţele de socializare, ar putea să îşi facă o părere mai corectă despre tine pe baza website-ului personal.

În plus, dacă un alt candidat îndeplinește toate cerințele și are un cadru de activitate similar, însă nu are un website personal, acesta ar putea fi un factor de diferențiere. Având un site web, oameni din întreaga lume te pot cunoaşte, urmări și chiar interacționa cu tine, ceea ce aduce nu doar conexiuni noi, ci și perspective mai bune de angajare.

Împărtăşeşte cu ceilalţi valorile în care crezi

Eşti rebelul grupului care are parte de cele mai nebune experienţe, cel  pasionat de ultimele tendinţe din modă, pasionatul de ştiinţă şi tehnologie sau chiar cel nebun după artă? Indiferent de pasiunile pe care le ai, împărtăşeşte-le cu ceilalţi! Prin intermediul website-ului personal şi printr-o implicare continuă asupra acestuia, precum postarea frecventă a diverselor articole sau alte tipuri de conţinut, poţi intra în legătură cu persoane la fel de pasionate ca şi tine! Lasă amprenta personalităţii tale la un nivel global! 

Aşadar… tu de ce nu ai încă un website personal?

Un website personal este un loc unde poţi crea, poţi face o schimbare sau chiar te poţi promova. Crează pagini web despre orice te pasionează și prezintă oamenilor talentele, părerile sau ideile tale! Încă nu ştii de unde să începi? Noi te putem ajuta!

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Articole

Cele mai recente

Cum să treci la Google Analytics 4

În era digitală în care trăim, monitorizarea și analiza datelor au devenit esențiale pentru a înțelege comportamentul utilizatorilor și pentru a lua decizii informate în

Ce este WordPress?

WordPress alimentează aproape o treime din site-urile web ale lumii, de la mici bloguri personale la site-urile complexe ale unor corporații importante precum Sony, Time